Новини и събития от офроуд света

Офроуд приключения, по повод празника на кв. Долно Езерово!

На 28.04.2013 г., съвместно с  ТД на квартал Долно Езерово - Oбщина Бургас АСК "Геа Офроуд 4х4" Бургас, организираме ОФРОУД СЪБОР за автомобили 4х4, почитатели и състезатели на автомобилния спорт в България. Поводът е много хубав и приятен, а именно празника на квартала!

Мястото на събитието ще бъде в кв. Долно Езерово, местност "Герена", до складова база "Деспред".

!!! ЗАПОЗНАЙТЕ С РЕГЛАМЕНТА ЗА УЧАСТИЕ !!!ПРОГРАМА
За офроуд състезание "Долно Езерово 4х4" - 28.04.2013 г., кв. Долно Езерово - Бургас

08,00 - 10,00 - записване, регистрация и технически преглед на участниците
10,00 - 10,15 - брифинг за участниците
10,30 - старт на Етап 1
12,30 - затваряне Етап 1 и обявяване резултатите.
12,45 - старт на Етап 2
14,00 - затваряне на Етап 2 и обявяване резултатите
15,00 - награждаване и закриване на състезанието.

"ГЕА Офроуд 4х4" ще почисти Българово, в кампанията "Да изчистим България за 1 ден"

Радостни сме да съобщим, че тази година клубът ни ще вземе участие в най-мащабната кампания за почистване на България - "Да изчистим България за 1 ден"
Както е известно, кампанията се провежда за трета поред година и е иницирана от една от най-големите частни телевизии в страната - bTV.

Целта на кампанията е да обедини хора по региони и градове и да съсредоточи усилията им именно там, където има най-голяма нужда от почистване. Всички знаем, че екологичното състояние в страната ни, не е никак прилично и именно заради това, ние се чувстваме длъжни да допринесем с каквото можем, в неговото подобряване.

Клубът на "ГЕА Офроуд 4х4", е насърчавал добрите каузи, като и този път няма да направим изключение! Събираме се точно в 9:00 ч. на 20.04.2013 г., на паркинга на хипермаркет BILLA (до "Трапезица") и потегляме към нашите приятели от град Българово, където ще бъде и районът, който избрахме да почистим и оставим следа в кампанията.

Всички желаещи да се присъединят към нас, са добре дошли! Обещаваме да осигурим принадлежности за чистене (торби и ръкавици) и транспорт на всички, които нямат собствен. Очакваме ви!

Веселин и Ончо, отличени с почетна значка от МВР

Надали има човек, който иска да си спомни за пожарите, бушували през лятото на 2012 г. и безсилието на гражданска защита и пожарната да се справят с бедствената ситуация. Поводът да Ви припомним това време, е именно онзи безценен ресурс от доброволци, които се включиха в гасенето и подпомогнаха с всички сили спирането на разразилия се огнен ад в много области на България.

Двама наши скъпи съотборници - Веселин Радев (пилот на MOTUL Rally Team) и Ончо Ончев, взеха активно участие в потушаването на пожарите, през изминалото лято. Благодарение на високопроходимите си офроуд машини, те се включиха в превоза на други доброволци, пожарникари, техника за борба с огнената стихия и провизии, като храна и вода.

Веселин и Ончо нямат нужда от този текст и ръкопляскания. Доброволческият труд, не е дейност, с която търсиш всеобщото признание и слава. Пишем следните редове, защото въпреки всичко, е хубаво, когато обществеността и институциите отдадат някакво признание.

През изминалата седмица съотборниците ни бяха удостоени с почетни значки от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР, а това е само още един, малък повод, който ни накара да напишем тези редове и да се гордеем с колегите в клуба!

За всички нас, в АСК „ГЕА Офроуд 4х4", е истинска чест и привилегия да делим спортните си успехи, именно с Хора, с големи сърца, гражданска съвест... и яки джипки, готови за бой с огъня. ;-)

 

Адреналин, високи скорости и... цветя!

Така можемн да определим случилото се днес в град Българово - осмомартенската надпревара за жени. Тя бе организирана от кмета на града Йордан Йорданов и АСК "ГЕА Офроуд 4х4". 

Женското рали в Българово събра любителките на високите скорости, които имаха шанса да отпразнуват по по-различен начин Деня на жената.
Дамите, които се престрашиха да участват в състезанието по майсторско управление на автомобили 4х4 бяха общо 15.

Най-добре зад волана днес се справи Иванка Кирова. Тя е от Българово и познаването на трасето й беше от голяма полза. Втора е Светлана Танева от Община Бургас, а трета - учителката Мариела Арнаудова.

Освен с цвете от кмета, всички участнички бяха изненадани и със специални награди, осигурени от Моторните масла MOTUL - официален спонсор на екипажът Атанас Георгиев и Веселин Радев, които са представители на клуба организатор.

Женско рали по случай 8-ми март, в Българово

Кой каза, че жените не са добри шофьори? Кой каза, че жените не могат да се справят с 4х4 автомобил и навигация? Кой?

Нека Ви докажем точно обратното! АСК "Геа Офроуд 4х4" и кметство град Българово организара състезание за жени, по майсторско каране на автомобили 4х4!

Датата е 8-ми март - Световен ден на жената, а мястото отрдено за арена на женската надпревата, е теренът срещу дома за стари хора, в града.

Записване за участие ще се извъшва на мястото на състезанието, между 11:00 и 12:30 часа, на 08.03.2013 г.
Автомобилите са от нас! Навигаторите също. Очакваме всички желаещи дами да се включат в надпреварата и да се забавляват истински.

Няма да липсват награди и изненади, осигурени от кмета на Българово. Очакваме Ви!

За контакти: 0885805445, 0887946363

 

Сбогом Mitsubishi. Здравей Audi...

Добрите новини в АСК "Геа Офроуд 4х4" не спират! Във фокуса този път, отново са екипажът на Motul Rally Team - Атанас Георгиев и Веселин Радев. Подготовката на двамата за новия състезателен сезон върви изключително добре, особено след намирането на основен спонсор за екипажа, какъвто наскоро стана MOTUL - лидер в производството на моторни масла. 

Освен новото състезателно име Motul Rally Team и новия си спонсор, Атанас и Веселин ще борят конкуренцията и с нов, по-мощен... ДВИГАТЕЛ! Старият мотор от Mitsubishi бе успешно пенсиониран, след дълги години вярна служба и няколко големи постижения в национални, и международни участия. Време беше някой да го замени...

Под червения матов капак, вече ще се настани този красавец, който виждате на снимката по-долу. Това бензиновият V8 агрегат на Audi, от 1998 г. Вместимостта му е  4,2 литра, а конете, които ще теглят Атанас и Веселин по пътя им към победата са точно 299 (с 90 конски сили повече от старата машина)! Да не забравяме и нютонметрите при въртящия момент, които удрят идекс 400! 
Тестовете и работата по двигателя продължават с пълна пара! Дано новият сеозн стартира наистина подобаващо за звездния ни екипаж, както и за всички състезатели на клуба! Най-интересното за отбора, можете да научавате от официалния ни уебсайт - http://offroad-gea.com, както и Facebook профила на клуба - http://www.facebook.com/GeaOffroad4x4

Българското представителство на световна марка за моторни масла , стана спонсор на екипаж от Gea OFFROAD 4x4

Най-титулуваният екипаж на „Геа Офроуд 4х4" - Веселин Радев и Атанас Георгиев привлече партньорството на водещата световна марка за масла MOTUL.

На среща, провела се на 28.01.2012 г., бяха обсъдени общите параметри на сътрудничество и размера на спонсорството, осигурено от френския гигант в произвоството на моторни масла .

Атанас Георгиев от ГЕА ОФРОУД 4х4 и Даниел Дяков от MOTUL, подписват договор за сътрудничество

Управителят на българското представителство на MOTUL, за България фирма „Равда" ООД - Даниел Дяков и Атанас Георгиев - председател на бургаския клуб по офроуд, парафираха документа, удостоверяващ общата цел на страните - по-високи резултати в шампионата, паралелно провежданите състезания и популяризирането на екстремния автомобилен спорт в България.

От този момент екипажът Радев-Георгиев, ще носи логото и името на MOTUL, под знаковото MOTUL Rally Team и ще представя „Геа Офроуд 4х4" по този начин, във всички състезателни форуми, в които двамата участват.

Сътрудничеството между клуба и френския гранд в автомобилните консумативи, има своята история от времето на най-голямата автомобилна проява за изминалата година, в бургаския регион - „Бургас Офороуд" 2012, където MOTUL бяха един от основните спонсори на събитието.

Нова година, нов късмет и нов абсолютно заслужен спонсор на отбора! Припомняме, че Георгиев и Радев измъкнаха няколко призови места в шампионата през 2012-та (особено силно бе представянето им във Варна и Добрич), а участието им в един от най-големите европейски рали рейд форуми Balkan Breslau 2012, също се увенча с успех - финал и място в престижната десетка.

От името на целия клуб, им пожелаваме успех и през новата състезателна година, и безаварийно преодоляване на тежките изпитания по трасето!

Само ГАЗ за Motul Rally Team!

 

ДЕН 3 на "Бургас Офроуд" 2012 - Пясъчната кариера на Българово определи големите победители в състезанието

Финал за "Бургас Офроуд" 2012!

Офроуд състезанието, което събра най-добрите екипажи и състезатели в страната, като за последно през този сезон на шампионата, приключи. И то как? Разбира се, с много награди от големите спонсори на събитието моторните масла MOTUL и PURE Health & Fitness, Бургас.

За доброто настроение по време на награждаването в комплекс "Атлантис", в арафово, се погрижи най-добрата бургаска банда - G.R.A.S. Не липсваха и официални гости, в лицето на зам. областният управител на Област Бургас Атанас

Терзиев, който сподели следното: „Бургас офроуд" е важно събитие от спортния календар на Бургас и привлича все повече любители на автомобилизма и от други области на страната. Третото му издание го превръща в традиция за града. Поздравявам организаторите, победителите, както и всички участници, които следихме с интерес през последните три дни ". Терзиев си пожела догодина състезателите отново да премерят сили в Бургас.


Той награди с почетни грамоти първите 3 призови места, в клас Т1. А големите победители там, бяха - Орлин Алексиев и Пламен Николов от клуб „4x4 Адвенчър". Второ място грабнаха Траян Траянов и Зорница Тодорова от същия клуб, а на трето се класираха Константин Чолаков и Николай Грънчев от бургаския клуб „Геа офроуд 4х4".
Ето списък и на останалите победители.

В клас „Т2" първо място заеха Христо Калинков и Ясен Денев от клуб АСК „Добрич". Второ място грабнаха Костадин Тошев и Тодор Тиролски от АСК „Черно море", а трето Десислава Тодорова и Тодор Христов от клуб „4x4 Адвенчър".

Участниците в клас „любители" се раздадоха до край. Първо място заеха Николай Колев и Венелин Градев от АСК „Черно море". Спечелилите 2 място Михаил Малчев и Живко Стоянов от бургаския АСК „Геа офроуд" взеха и наградата за феърплей. На трето място се класираха Свилен Максимов и Пламен Генчев от „Networx Racing".

При моторите в клас „мото" първи купата вдигна Пламен Янков от „Ендуро груп", 2 място зае Хранимир Анастасов от АСК „Черно море", а трето  Димитър Милешки от "Троян мотор спорт".

В снощната церемония, беше предвидена и специалната награда за спортментство и честна игра. Заслужено, купата там отнесе екипажът на Михаил Малчев и Живко Стоянов, от нашия клуб.Десертът бяха огромните торти, една от които посветена на медийните партньори и спонсорите, които организаторите на състезанието Атанас Георгиев от "ГЕА Офроуд 4х4" и Явор Атанасов от "ВРОМОС.КОМ" разрязаха в компанията на Даниел Дяков - управител на "РАВДА" ООД - официален представител на MOTUL.Целият екип на "Бургас Офроуд" 2012, благодари на информационните сайтове BurgasInfo.com, Poligraff.net, Chernomorie-BG.com, BurgasUTRE.bg и радио POWER FM, за коректното отразяване на новините около състезанието.

!!! Много снимки от нагдаждаването, както и куп такива от самото състезание, могат да бъдат намерени в официалната ни Facebook страница !!!

 

ДЕН 2 на "Бургас Офроуд" 2012 - Много кал и "Как се управлява МПС без скоростен лост?"

Втори ден, най-добрите състезатели по офроуд в България, мериха сили край морския град, който тази година домакинства на 5-ти финален кръг от Републиканския шампионат по офроуд.

„Бургас Офроуд" 2012 се превърна в една от най-калните арени, които участниците помнят през този състезателен сезон. Двата специални етапа, които бяха предвидени за втория ден на надпреварата, се оказаха наистина тежки за участниците. Неспирният дъжд от последните 24 часа, придаде изцяло нов облик на и без това калното от вчера трасе.

През 290-те км., имаше дори заблатени участъци, с изключително трудна проходимост. Не липсваха и правите отсечки, предразполагащи към още по-високи скорости от вчера. Навигацията също беше разнообразна.

Със сервизна зона, приключи първата част от втория ден на рали формата. За голяма радост на състезателите, пребиваването им в нея, не се „увенча" с отстраняване на сериозни повреди в нея и нямаше отпаднали за втория етап участници. Единственото по-голямо предизвикателство, бе полепналата кал и нейното отстраняване от екстремните машини.

Във втория състезателен етап не липсваха „забавни" моменти. При финиша, край Сарафово, екипажът на INSTROI, състезаващ се за бургаския клуб „ГЕА Офроуд 4х4", приключи благополучно... но без скоростен лост! Константин Чолаков и Николай Грънчев, останали без заветния накрайник, за превключване между
предавките, в средата на втория етап от състезанието.Това, обаче, не помрачи доброто им представяне. Чрез импровизиран лост, от помощния комплект с инструменти за затягане на болтове, те успяха да дадат второ време и да наваксат 4 места в класирането. Бургаският отбор е само на 2 минути от временните фаворити в класирането - екипажът на Орлин Алексиев и Пламен Николов от A2 Rally - участници на Дакар 2013.

За голямо съжаление, беше отменен предварително анонсирания автокеч, който трябваше да се проведе през третия ден, на кариерата край град Българово. Причините са мерките за безопасност, които организаторите на вътрешното събитие от клуб „Вромос-Жакен" предприеха поради изключително мокрото трасе.

Предвидените за битка автомобили не бяха технически подготвени за тежките кални условия, които се наблюдавха в два поредни дни по трасето на „Бургас Офроуд" 2012. Това наложи отмяната на мероприятието, което щеше да уплътни времето на зрителите, които ще наблюдават зрелищните каскади, в кариерата на Българово.

!!! Всички снимки от състзанието, можете да откриете в официалната FACEBOOK страница на GEA OFFROAD 4x4 !!!

 

ДЕН 1 на "Бургас Офроуд" 2012 - Кален старт и приключения!

Стартът на най-атрактивното авто-мото събитие в Бургас - „Бургас Офроуд" 2012, бе даден вчера, с първия специален етап от състезанието.

Дължината на трасето в първия ден, беше от 109 км., като състезателите мериха сили по калния и лепкав чернозем, около селата Бата, Драганово, Брястовец, Изворище и Банево.

В края на състезателния ден, всички автомобили, мотори/ATV, успяха да финишират етапа благополучно - без инциденти, механични повреди и проблеми в навигацията.

С видимо задоволство, състезателите коментираха интересните моменти, които са имали по калния път, за който дъждовете през последните дни допринесоха значително.

Най-голямата изненада от финиширалите етапа, бяха Николай Колев и Венелин Градев, които се състезават в клас „Любители". Те успяха да поставят най-доброто време, изпреварвайки професионалистите в клас T1 и клас Т2.

„Бургас Офроуд" 2012, продължава и днес, този път с цели два специални състезателни етапа, с общата дължина от 290 км. Предизвикателството на деня ще бъдат както няколко по-бързи участъка в маршрута, така и по-прецизната навигация. Офроудърите ще стигнат чак до Ямбол, а финалът ще бъде обратно в Сарафово.

Утрешният, последен ден в бургаската офроуд надпревара, ще бъде и „черешката на тортата" - пясъчната кариера в град Българово и невижданият автокеч, който беше специалната изненада на организаторите от „ГЕА Офроуд 4х4" и „Вромос.ком", за всички фенове на екстремните преживявания в региона.

!!! Всички снимки от състзанието, можете да откриете в официалната FACEBOOK страница на GEA OFFROAD 4x4 !!!

"Бургас Офроуд" 2012 се превърна в топ новина за бургаските медии

Официалната пресконференция за "Бургас Офроуд" 2012 отмина, а медиите гръмнаха със своите заглавия, около събитието. Безценните ни парньори от Pure Health & Fittness и моторните масла MOTUL, бяха подготвили специални подаръци за всички тях. Вижте и едни от най-интересните абзаци, публикувани часове след анонса на НАЙ-ГОЛЯМОТО спортно събитие в Бургас:


Poligraff.net, написа: 

"Бургас Офроуд 2012" ще се проведе за трета поредна година. В чест на празника на Бургас - 6 декември, решихме да проведем състезание по офроуд за мотори, АТВ и автомобили 4х4. Тази година нашето състезание влезе в календара на Българската федерация по автомобилен спорт и ще бъде пети последен кръг от Националния шампионат по офроуд на България", съобщи директорът на състезанието Атанас Георгиев, който е и председател на спортен клуб „ГЕА Офроуд 4х4"."

BurgasInfo.com, написа:

"Тази година всички с бензин в кръвта ще отбележат Никулден и студентския празник по най-добрия начин. За това са се погрижили организаторите на третото издание на „Бургас Офроуд" 2012. „Състезанието е Пети кръг от Националния шампионат по офроуд и ще се проведе на 6, 7 и 8 декември, като най-обещаващ е третият ден на пясъчната кариера в Българово", съобщи Атанас Георгиев от клуба организатор - „Gea offroad 4x4"."

Chernomorie-bg.com, написа:

"Това е третото състезание, което организираме в Бургас. Миналата година то премина при
голям зрителски интерес - около 5 000 души наблюдаваха последния етап на пясъчната кариера в Българово. Тази година при нас ще участват и Тодор Христов - първият български състезател в рали "Дакар" с АТV, и Орлин Алексиев - първият българин, който догодина ще се включи в рали "Дакар", но с джип", каза Атанас Георгиев президент на "Геа offroad 4х4" "

BurgasUTRE.bg, написа:

Истински фурор обаче ще предизвика Авто кеча, който организаторите готвят за публиката в последния ден от състезанието, докато екипите минават сложните трасета от Ямбол до Българово. Чупенето на коли буквално ще взриви публиката и определено ще вдигне адреналина на участниците в него. В авто кеча има само две правила и те са да не се блъска спрял автомобил и да не се удря откъм шофьорската врата, всичко друго е абсолютно позволено. "Мелето" започва в 10 часа на 8-и декемри, мястото е пясъчната кариера, а накрая ще остане само най-добрият."

Още материали по темата, можете да прочетете в Besove.com и DarikNews.bg.
Представяме Ви официалния афиш за „БУРГАС ОФРОУД" 2012

Официалният афиш на „БУРГАС ОФРОУД" 2012 е в ръцете ни и вече го разлепяме с гордост из Бургас! За организацията на събитието отново са виновни двата бургаски клуба „ГЕА ОФРОУД 4х4" и VROMOS.COM. Събитието ще се осъществи с подкрепата на моторните масла MOTUL, "ГЕА Строй" ООД, Pure Health & Fittness и ТОРКРЕТ.

[КЛИКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ВИДИТЕ ОФИЦИАЛНИЯТ АФИШ НА "БУРГАС ОФРОУД" 2012]

Медиите, които застанаха зад най-голямата рали рейд надпревара в региона са Poligraff.net, BurgasUtre.bg, Chernmorie-bg.com, BurgasInfo.com и радио POWER FM!

БУРГАС ОФРОУД 2012” ще се проведе на 6, 7 и 8 декември 2012г.(четвъртък, петък и събота) в гр. Бургас. Датите са съобразени с честването празника на Бургас, Никулден - 6 декември, а също така и с ангажиментите на някои от състезатеващите се в Атина и Шумен в, края на месец ноември и началото на декември.

 

Бивакът на състезанието е на много хубаво място, в прекрасния хотелкси комплекс "Atlantis Resort & Spa", в кв. Сарафово

Към този момент, сигурните класове са клас "Крос кънтри - рали" - Т1 и Т2, като условията за участие са съгласно специалния правилник по офроуд на БФАС.

Задължителни са състезателни лицензи, като същите могат да бъдат и еднократни на цена 60 лв., издадени от БФАС.

За лицензите е необходимо да предоставите единствено медицинско свидетелство. Лицензи ще бъдат издавани и в щаба на състезанието, в деня за регистрация.

Ако има желаещи ще се организира и клас "Любители" за автомобили 4х4 и клас "GPS" за мотори, ATV и UTV, така, че очакваме да споделяте Вашите мнения.

Такси за участие:

Т1 и Т2 - 250,00 лв.
"Любители" - автомобили 4х4 - 100,00 лв
мотори, ATV и UTV - 60,00 лв

Ето и пълната програма на състезанието, по дни:

ПРОГРАМА

За провеждане на състезание „БУРГАС ОФРОУД 2012" - V-ти кръг от републиканския шампионат към БФАС

05.12.2012 /сряда/

17,00 - 20,00 часа - Регистрация на състезателите и административен преглед. 
21,00 часа - Брифинг.

06.12.2012 /четвъртък/

08,00 - 10,00 часа - Технически преглед.
10,30 часа - Официално откриване на състезанието.
10,45 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 120 км
11,00 часа - Старт автомобили 4х4. - 120 км 
16,00 часа - Затваряне на специалния етап за мотори, АТV-та и автомобили 4х4.
19,00 часа - Обевяване на резултатите от деня.
21,00 часа - Брифинг.

07.12.2012 /петък/

О8,30 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 280 км
08,45 часа - Старт автомобили 4х4. - 280 км 
16,00 часа - Затваряне на специалния етап.
19,00 часа - Обевяване на резултатите за деня и временното генерално класиране.
21,00 часа - Брифинг.

08.12.2012 /събота/

10,45 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 150 км
11,00 часа - Старт автомобили 4х4. - 150 км 
15,00 часа - Затваряне на специалния етап за мотори, АТV-та и автомобили 4х4.
18,00 часа - Обевяване на резултатите от деня и генералното класиране.
20,00 часа - Официално награждаване на участниците в състезанието и победителите. Закриване на състезанието.
20,30 часа - Банкет, песни и танци до зори.


 

 

„БУРГАС ОФРОУД 2012”е ще се задвижва от маслата на MOTUL

Броени седмици ни делят от старта на V-ти кръг от Националния шампионат по офроуд на България. Тази година, Бургас е отново домакин на състезанието, а неговата подготовка тече трескаво и в този монет.

Клубът на "ГЕА Офроуд 4х4" е съорганизатор, с колегите ни от СК "Vromos.com", а големият спонсор на състезанието е френският производител на моторни масла - MOTUL. Освен изненадите, които осигуряват за участниците в надпреварата, MOTUL ще ни окоазват изключително важна помощ в организацията на самото събитие.

„БУРГАС ОФРОУД 2012” ще се проведе на 6, 7 и 8 декември 2012г.(четвъртък, петък и събота) в гр. Бургас. Датите са съобразени с честването празника на Бургас, Никулден - 6 декември, а също така и с ангажиментите на някои от състезатеващите се в Атина и Шумен в, края на месец ноември и началото на декември.

Бивакът на състезанието е на много хубаво място, в прекрасния хотелкси комплекс "Atlantis Resort & Spa", в кв. Сарафово

Към този момент, сигурните класове са клас "Крос кънтри - рали" - Т1 и Т2, като условията за участие са съгласно специалния правилник по офроуд на БФАС.

Задължителни са състезателни лицензи, като същите могат да бъдат и еднократни на цена 60 лв., издадени от БФАС.

За лицензите е необходимо да предоставите единствено медицинско свидетелство. Лицензи ще бъдат издавани и в щаба на състезанието, в деня за регистрация.

Ако има желаещи ще се организира и клас "Любители" за автомобили 4х4 и клас "GPS" за мотори, ATV и UTV, така, че очакваме да споделяте Вашите мнения.

Такси за участие:

Т1 и Т2 - 250,00 лв.
"Любители" - автомобили 4х4 - 100,00 лв
мотори, ATV и UTV - 60,00 лв

Ето и пълната програма на състезанието, по дни:

ПРОГРАМА

За провеждане на състезание „БУРГАС ОФРОУД 2012" - V-ти кръг от републиканския шампионат към БФАС

05.12.2012 /сряда/

17,00 - 20,00 часа - Регистрация на състезателите и административен преглед.
21,00 часа - Брифинг.

06.12.2012 /четвъртък/

08,00 - 10,00 часа - Технически преглед.
10,30 часа - Официално откриване на състезанието.
10,45 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 120 км
11,00 часа - Старт автомобили 4х4. - 120 км
16,00 часа - Затваряне на специалния етап за мотори, АТV-та и автомобили 4х4.
19,00 часа - Обевяване на резултатите от деня.
21,00 часа - Брифинг.

07.12.2012 /петък/

О8,30 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 280 км
08,45 часа - Старт автомобили 4х4. - 280 км
16,00 часа - Затваряне на специалния етап.
19,00 часа - Обевяване на резултатите за деня и временното генерално класиране.
21,00 часа - Брифинг.

08.12.2012 /събота/

10,45 часа - Старт мотори, АTV и UTV. - 150 км
11,00 часа - Старт автомобили 4х4. - 150 км
15,00 часа - Затваряне на специалния етап за мотори, АТV-та и автомобили 4х4.
18,00 часа - Обевяване на резултатите от деня и генералното класиране.
20,00 часа - Официално награждаване на участниците в състезанието и победителите. Закриване на състезанието.
20,30 часа - Банкет, песни и танци до зори.

 

През полетата на Добруджа с радости и перипети

Рали „Добруджа 4х4" 2012, ще бъде запомнено от отбора ни като едно от състезанията с много радост, но и много несполуки. 

Бургаският офроуд спорт, бе представен от цели три екипажа на „Геа Офроуд 4х4". За голямо съжаление, само Веселин Радев и Атанас Георгиев успяха да финишират, и да се покатерят на почетната стълбичка, с второто място на състезателен клас Т1.

Първият етап на състезанието премина изключително добре за отбора ни! Веселин и Атанас поставиха рекорд по максимална скорост в етапа (140 км/ч), а класирането ни нареди на - второ, трето и девето място. Екипажът на Констатин Чолаков и Николай Грънчев, беше с първо време, но наказание ги измести на третата позиция.

През втория етап на състезанието, дадохме доста жертви - две катастрофи, една от която изключително тежка. Константин и Николай се обърнаха на няколко километра от сервизната зона и само асистенцията от съотборниците им Веселин Радев и Атанас Георгиев, ги върна бързо в състезанието. Екипажът на Стефан Шопов и Симеон Стонянов, беше вторият, записал катастрофа. Уви прекалено тежка.

След няколко преобръщания, джипът им Mitsubishi Pajero, се озова насред нивите, абсолютно негоден за битка по трасето. Най-важното - и двамата състезатели останаха невредими. Състезанието за тях продължи, но само като публика, подкрепяща останалите два екипажа в отбора ни.

Третият ден започна обещаващо, предвид постигнатото първо време от Атанас и Веселин, през изминалия ден. Етапът беше затворен, с лесна навигация и много прави отсечки, предразполагащи за още по-високи скорости, и адреналин. Девет обиколки деляха двата ни екипажа от престижните места в класирането.

Разбира се, поражения не липсваха. Констанин Чолаков и Николай Грънчев бяха сполетени от нелеката съдба да останат без маслена помпа, едва 3 обиколки преди финала. Нещо, което се случи на Веселин и Атанас, докато мачкаха най-големите отбори в Европа, на Balkan Breslau 2012.

Финала видяха само последните, макар и с повреда, отстранена по време на етапа, в 5-тата обиколка на състезанието. Проблемите със съединителя ще оставим на заден план и ще погледнем с усмивка към отреденото ни класиране, макар препятствията за целия отбор.

Много снимки от трите дни на състезанието, както и ексклузивни кадри от преобръщането на Симеон и Стефан, можете да откриете на официалната ни Facebook страница - http://facebook.com/GeaOffroad4x4

ПИЛОТ НАВИГАТОР АВТОМОБИЛ КЛУБ ДЕН 1 ДЕН 2 ДЕН 3 ОБЩО
1 203 Цветелин Цанев Веселин Пешев Nissan Patrol Ситигаз 2:10:12 3:53:00 1:40:36 7:43:48
2 109 Веселин Радев Атанас Георгиев Mitsubishi Pajero Геа Офроуд 4х4 1:56:16 3:58:00 1:53:57 7:48:13
3 106 Пламен Тенев Пламен Русев Steyr Puch АСК Черно Море 1:55:38 4:04:13 2:00:02 7:59:53
4 101 Траян Траянов Зорница Тодорова Toyota LC 4х4 Адвенчър 2:03:23 4:04:07 2:04:04 8:11:34
5 110 Петър Минчев Кирил Панайотов Mitsubishi EVO Стари Столици 2:16:35 4:39:07 3:09:02 10:04:44
6 105 Ива Стайнова Ива Цанева Mercedes G 300 HOT EXTREME 2:45:23 5:15:06 2:28:42 10:29:11
7 103 Орлин Алексиев Александър Стоянов Mitsubishi EVO 4х4 Адвенчър 2:02:29 6:38:13 1:50:21 10:31:03
8 104 Константин Чолаков Николай Грънчев Mitsubishi EVO Геа Офроуд 4x4 1:56:37 5:05:18 6:33:44 13:35:39
9 107 Станислaв Стоянов Павел Александров Nissan Patrol RB Patrol Team 13:15:00 4:11:23 14:30:11 31:56:34
10 111 Ивайло Върбанов Георги Антов Mitsubishi Pajero София Офроуд Рейсинг 2:40:41 4:18:17 25:09:02 32:08:00
11 108 Стефан Шопов Симеон Стоянов Mitsubishi Pajero Геа Офроуд 4х4 2:32:53 9:33:09 25:09:02 37:15:04
12 102 Георги Фиков Тодор Христов Mercedes G 5.5 4х4 Адвенчър 2:15:41 25:43:50 25:09:02 53:08:33

 

 

Отборът на ГЕА Офроуд 4х4 ще участва на "Рали Добруджа" 2012

Отборът ни е в подготовка за тазгодишното издание на "Рали Добруджа" 2012. 
Състезанието ще се проведе между 25 и 28 октомври, в град Добрич, под патронажа на областния управител Желязко Желязков.

Пълната програма на събитието, открийте по-долу:
КЛАСОВЕ:

Клас Крос - кънтри рали: Три състезателни дни (Петък, Събота и Неделя). Трасе с дистанция около 600 км. Кара се по пътна книга (road book), в класове Т1 и Т2.

Клас Трофи: Два състезателни дни (Събота и Неделя), включващи свързващи, специални и супер специални етапи с висока степен на трудност. Кара се по пътна книга (road book). Трасе около 150 км.

Клас Отворен - Рали: Два състезателни дни (Събота и Неделя), трасето ще бъде единтично с това на клас Крос - Кънтри рали. Класирането ще е извън Шампионата. Трасе около 450 км.

Клас Любители: Раздават се GPS координати на точки, които трябва да се открият, около 120 точки.

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

25 Октомври 2012г.
17:00 - 20:00 - Административен и технически преглед клас КРОС КЪНТРИ, хотел „БЪЛГАРИЯ"- гр.ДОБРИЧ
21:00 - Брифинг

26 Октомври 2012г.
08:00 - 10:00 - Административен и технически преглед клас КРОС КЪНТРИ, хотел „БЪЛГАРИЯ"- гр.ДОБРИЧ
11:00 - Старт клас КРОС КЪТРИ ~ 150 км.
16:00 - Затваряне на етапа
18:00 - Предварително класиране
20:00 - Крайно класиране
21:00 - Брифинг
17:00 - 20:00 - Административен и технически преглед клас ТРОФИ; ОТВОРЕН-РАЛИ и ЛЮБИТЕЛИ - хотел „БЪЛГАРИЯ" гр.ДОБРИЧ

27 Октомври 2012г.
08:30 - Старт клас КРОС КЪНТРИ и ОТОВОРЕН - РАЛИ ~ 300 км.
10:00 - Старт клас ТРОФИ
11:00 - Старт клас ЛЮБИТЕЛИ
18:00 - Затваряне на етапа за всички класове
19:00 - Предварително класиране
20:30 - Крайно класиране
21:00 - Брифинг и награждаване на ЛЮБИТЕЛИТЕ

28 Октомври 2012г.
09:00 - Старт клас КРОС КЪНРИ и ОТОВОРЕН - РАЛИ ~ 150 км.
10:00 - Старт клас ТРОФИ
14:00 - Затваряне на етапа
15:00 - Предварително класиране
16:00 - Крайно класиране и награждаване

 

Balkan Breslau 2012 – 8-дневно приключение за ценители от цял свят

Едно страхотно състезание приключи. Balkan Breslau 2012, беше поредния световен рали рейд форум, на който отборът на „Геа Офроуд 4х4" взе участие и показа, че има място сред най-добрите екипажи в Европа. Изданието Balkan Breslau, e българска версия на най‐мащабното и най‐старо офроуд състезание, провеждано на стария континент. Форматът е и втория в света, след Дакар - най-голямата рали рейд надпревара.

Първото ни участие на Breslau, беше огромна чест и удоволствие. Имахме възможността да изпитаме уменията си, да преодолеем многобройните препятствия и да срещнем финала с място в престижната десетка на финалистите!

9-тото място не е най-доброто, което можехме да постигнем, но както Ви информирахме ежедневно и в нашата Facebook страница - www.facebook.com/GeaOffroad4x4, извадихме лош късмет в четвъртия състезателен етап. Маслената помпа ни предаде и нямаше как да продължим надпреварата. Голямо наказание във времето ни отне битката за челните места.

Дори си помислихме, че всичко ще приключи по път към Шкорпиловци, но несломимия отборен дух, настроение и не на последно място, уменията на сервизната асистенция, ни дадоха силата да продължим към финала въпреки всичко.

Как видяхме състезанието и каква беше атмосферата през 8-те състезателни дни, можете да четете по-надолу в статията - >


Всичко започна в Русе.
Пристигнахме там, в късния и дъждовен следобед на 21-ви септември. Бивакът ни посрещна с добра организация и процедура по регистрация на автомобила. Спонсорските стикери бързо намериха своето място по червената матова боя на Митсубишито. Разходихме се сред лагера, видяхме стари познати и приятели в спорта. Имахме времето да огледаме и конкурентите - над 60 екипажа от 14 нации в света. По всичко си личеше, че битката за челните места в класирането ще бъде жестока.

На следващата сутрин знаехме само едно - всичко започва точно сега, в коритото на Дунав - квалификационния етап беше в самата река, в южната част на о. Люляка. Нивото на водата липсваше и това бе прекрасно условие за обиколка, състояща се от песъчлива бърза отсечка, с дребни водни препятствия и финал. Финиширахме шести. Това бе и позицията с която стартирахме същинската част от състезанието, часове по-късно.

При първия състезателен етап изгубихме ляво задно колело и 7-мата позиция в генералното класиране ни догони. Във втория, топяхме разликата в изгубеното време, като завършихме с второ време.

Изключително тежко трасе ни очакваше и в двата състезателни етапа, край Сливен. Високите скорости бяха на заден план поради твърдото каменисто трасе, предразполагащо за счупване на колите и отпадане от състезанието. Представянето ни зависеше от прецизната навигация на Атанас Георгиев и търпеливото пилотиране на Веселин Радев.

Голяма, но крайно неприятна изненада ни застигна именно в момента, в който бяхме най-сигурни и имахме всички шансове за върховите места. В свързващия етап Сливен - Шкорпиловци, давахме страхотно време, но маслената диря зад автомобила ни, говореше за лош и преждеврменен финал на Balkan Breslau.

Не успяхме да завършим 4-тия етап. Натрупахме наказание от над 8 часа и класирането ни нареди на 21-ва позиция. Не знаехме дори, дали ще продължим напред. Всичко беше в ръцете на асистенцията ни, в лицето на опитните механици Здравко Колев и Атанас Янев, които с помощта на нашият пилот Веселин работиха цяла нощ по смяна на помпата и профилактика на двигателя.

Първата сутрин, край брега на Шкорпиловци ни посрещна с топъл изгрев и очакване на добри новини около ремонта и бъдещето ни в състезанието. За голяма радост, те не закъсняха. Само час преди началото на петия етап, всичко беше приключило, стегнато, готово за нов старт, с ясната идея, че не всичко е изгубено и ще караме само, и единствено за най-доброто представяне до така желания финал!

В двата състезателни етапа (5-ти и 6-ти) се класирахме съответно на второ и трето място. Стопихме разликата до 16-то място в генералното класиране и се запътихме към следващия град, домакин на състезанието, където ни очакваха последните препятствия от 1500-километровото трасе в българското издание на Breslau.

В Шумен никак не беше шумно, екипажите се подготвяха трескаво за бленувания ФИНАЛ. На всеки брифинг, преди всеки старт, българският организатор на събитието, Александър Ковачев, повтаряше нещо много важно за всички нас - Balkan Breslau ще се завърши и спечели само от екипажи с прецизна навигация и здрави машини. Така и стана...

Дори опитни колеги като Петър Ценков и Иван Маринов бяха последвани от нашата съдба. В седмия етап от състезанието, сериозен проблем със съединителя отне лидерските позиции на екипажа, а Опелът им финишира на платформа.

В това отношение имахме късметът, всичко да приключи с маслената помпа и нищо не ни извади от строя до края. С второ и пето време в последните два етапа, показахме силната си мотивация и кураж. Крайното класиране ни отреди 9-тото място и удовлетворението от финиширането на престижното състезание Balkan Breslau 2012.

Последната вечер бе както подобава - награждаване, много настроение и rock & roll. В нашия клас, почетната стълбичка събра три екипажа, намерили мястото си на нея абсолютно заслужено. Това бяха Раул Данино и Хавиер Бланко (трето място), Янис Аузинс и Мартинс Лилиенфелдс (второ място), както и големите победители Десислав Славчев и Маргарита Стоянова.

Пожелаваме си, догодина изданието да е още по-силно и да привлече още по-голяма конкуренция! Ние от „Геа Офроуд 4х4" ще го очакваме с нетърпение!

 

"ГЕА Офроуд 4х4" ще се състезава на най-старото офроуд състезание в Европа

На 22 септември в Русе ще бъде даден стартът на второто издание на Breslau Balkan Rallye (Бреслау Балкан Рали), българската версия на най‐грандиозното и най‐старото офроуд състезание в Европа. Традиционно, Breslau се провежда 19 години поред на територията на Полша и Германия в края на месец юни, привличайки европейския и световен елит в офроуд спорта. На старта на състезанието застават над 250 машини от различни категории - мотоциклети, ATV - четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в продължение на цяла седмица.

От 22 до 29 септември 2012, за втори път извън Полша и Германия, Breslau Balkan ще събере звездите на европейския офроуд. «Вината» за това, България да приеме надпревара от такъв ранг, е на офроуд ветерана Александър Ковачев, който от 2 години е съорганизатор на Breslau.

На старта в Русе ще застанат над 60 състезателни машини - мотоциклети, ATV и автомобили, разделени в класове "крос-кънтри" и "екстремен". Докато при първите скоростта по черните пътища ще е най-важното, то при участниците в екстремната категория ще бъдат нужни специфични умения за преодоляване на изключително тежките трасета. Сред участниците се очакват някои от най-добрите оф-роуд пилоти на България и Европа. Така, на Breslau Balkan ще видим двукратния участник в рали "Дакар" Петър Ценков и неговия съотборник от Чили Раул Даниньо, зад волана на автомобили Opel Antara. В надпреварата ще участват още 5 български екипажа, които ще се изправят срещу многократни победители от "полския" Breslau", както и екипажи от Франция, Холандия, Германия, Австрия, Италия, Швейцария и дори румънски отбор, ползващ се със заводската подкрепа на Dacia, с две подготвени машини Duster.

След официалния старт в Русе, керванът на Breslau Balkan ще се спусне на юг към Стара Планина и ще направи своя втори бивак на летището в Сливен. Оттам, ралито ще продължи към Черно море, където в продължение на три дни център на събитието ще бъде курортът Шкорпиловци. Последните етапи ще бъдат от морето до Шумен и около самия град, където ще бъде и официалната церемония по награждаването на 29 септември.

Breslau Balkan се провежда с подкрепата на големи международни компании като Euro4x4Parts, Outback Import, Koni, Renault Trucks, Vision X и Total. Партньори за България са Toyota, Gladiator Offroad-Technik, Long Beach Resort, както и общините Русе, Сливен, Шумен и Долни Чифлик. Екипът на състезанието включва и десетки доброволци от офроуд клубовете на Русе, Шумен, Варна, Сливен и Добрич, които ще помагат неуморно за гладкото протичане на надпреварата.

Медийният интерес към Breslau Balkan е огромен - над 20 журналисти от цяла Европа ще следят отразяването, а репортажи за състезанието ще има ежедневно в спортните емисии на българските телевизии, както и в многобройни интернет сайтове у нас и в чужбина.

Ежедневни новини за Breslau Balkan (на български ,френски и английски) ще може да откриете на www.rallye-breslau.com, и на www.off-road.bg (на български).

 

Заповядайте в новата ни Facebook страница!

Ето, че още един дългоочвкван за нас момент настъпи! СК "ГЕА Офроуд 4х4" най-после може да се похвали със собствена страница, в най-голямата социална мрежа в света - Facebook!

Постарахме се да направим страницата интересна и уютна за всички наши фенове и бъдещи последователи от Бургас и страната. В нея можете да намерите купища със снимки от участията на клуба, лесен достъп до видео канала ни в YouTube (http://www.youtube.com/user/GEAOffroad4x4), както и възможността да проследите историята на клуба от неговото създаване, благодарение на Facebook Milestones. 


Всяко важно събитие за нас - зараждането на клуба, както и големите ни участия в състезания, е отбелязано с подходяща илюстрация и парченце текст, за да Ви направи съпричастни на преживяното от нас в максимална степен.

Страницата се намира на адрес: http://www.facebook.com/GEA.Offroad
Позкрепете ни!

Финалът на SilkWay Rally 2012 дойде - Ценков и Маринов на завършиха на 23-то място

Българският екипаж Петър Ценков - Иван Маринов (Opel Antara RR), завършиха участието си в Silk Way Rally 2012 на 23-то място. Нашите пилоти бяха на тази позиция и по време на днешния последен етап 5 от надпреварата.

Класирането на българския тим може да се нарече повече от успешно, тъй като участието им в Silk Way Rally 2012 бе дебютно - Ценков за първи път се състезава с автомобил, а за Маринов това е първо състезание със сложна пустинна навигация. Българите са сред 37-те завършили надпреварата автомобили, от стартирали над 100.
Съотборникът на Ценков Раул Даниньо, успя да се пребори за 10-ото място в надпреварата, а доставчикът на състезателните автомобили Opel Балаш Жалай предизвика фурор, класирайки се на второ място.

При автомобилите, последният етап бе изключително драматичен. Досегашният едноличен лидер в генералното класиране Кристиан Лавей (Proto Dessoude) получи тежка повреда, която му костваше страшно много време и го отпрати на 5-то място в класирането. Така, новият победител в Silk Way Rally 2012 е Борис Гадашин (G Force Proto). Челната тройка след него и Жалай допълни ветеранът Мирослав Заплетал (Hummer H3).

При камионите, ситуацията бе сходна с тази на колите. Досегашният лидер Едуард Николаев остана в дюните поради проблем с двигателя. Подгласникът му Алес Лопрайс също загуби много време днес и така челната тройка се пренареди тотално. Победител при "големите" стана Айрат Мардеев (Камаз), следван от Петер Верслуис (MAN) и Антон Шибалов (Камаз).

Източник: http://www.off-road.bg

Ценков и Маринов с добро време в SilkWay Rally 2012. Днес стартира етап 3!

По информация на Списание Off-road.bg, българският екипаж Петър Цанков - Иван Маринов се справят доста добре в SilkWay Rally 2012. 37-мо е е заеманото от тях място, след края на втория етап.

Днес е третият етап на "копринения път". Той ще се проведе между градовете Волгоград до Елиста. Заради порой, отнесъл част от трасето, организаторите отмениха старта с 1 час и отвеждат състезателите под конвой до километър 212, където ще бъде новият старт на отсечката.

Дължината на този етап е 500 км, но поне навигацията няма да представлява трудност за екипажите, тъй като пустинната предизвикателност продължават. Огромното номадско плато ще осигури почти 360 °-ва панорамна гледка за отборите.

На 200 км, след старта от третия етап, състезателите ще имат нелеката задача да се справят със зачестяващи пясъчни зони, както и известния Скорпионски брод.

Екипажите ще бъдат изправени пред екстремни температури в региона, но поне пясъкът ще бъде заменен от задаващата се степна действителност, в края на етапа. 

Финалът е разположен на 100 км от бивака в град Елиста - световната столица на шаха.

 

 

"Пътят на коприната" 2012 стартира днес в Москва, с българско участие

Стартира едно от най-престижните рали рейд състезания в Европа - Silk Way Rally (пътят на коприната). То ще се провежда в периода от 7 до 13 юли, тази година.

Тази година, в надпреварата се включват 122 участника (88 автомобила и 24 камиона), които в продължение на седмица ще прекосяват Русия. Организаторите обещават огромни площи, дълги разстояния и пясъчни дюни, като гарантират чувство на абсолютната свобода. Повече от половината трасе, никога преди това не е било използвано за състезателни цели, а специалните етапи са изцяло нови и непознати.

За 6-те етапа на състезанието, които ще се проведат в 7 последователни дни, екипажите ще трябва да изминат точно 5 517 км, а общата дължина на специалните трасета е равна на 2083 км.

За първи път в историята на Silk Way Rally, никой не може да предвиди, кой ще бъде победител. Състезават се само топ-пилоти и много талантливи екипажи, сподели Фредерик Лекиен - зам.-директор на проекта Silk Way и член на организационния комитет в Европа.

Огромна радост за всички фенове на офроуда, в България е, че страната ни ще бъде представена от роден екипаж - Петър Ценков и Иван Маринов. Отборът на Рали Рейд.БГ ще бори „пътя на коприната" с Opel Antara RR.

Петър Цанков е първият българин, финиширал двукратно на рали Дакар, а в Silk Way Rally ще направи своя дебют с автомобил в рали рейд състезание. Навигаторът му Иван Маринов, ще бъде на „първа среща" с пустинните терени и особеностите при специалните уреди, в международните състезания.

„Пътят на коприната" е ключово предизвикателство, което много отбори използват като репетиция, преди Дакар 2013 - за свикване с особеностите на машината, за тренировка при карането без път през пясъчните и пустинни местности и за усъвършенстване на навигацията.

Пожелаваме успех на колегите ни от България! Екипът на АСК „ГЕА Офроуд 4х4" ще следи развоя на състезанието с интерес!

Кога и откъде преминават етапите на състезането, надникнете тук - http://bit.ly/SilkWAY2012
Официален сайт на състезанието: http://www.silkwayrally.com/

 

Димитър Илиев спечели 43-ото издание на Рали "България"

Завърши  43-тото издание на Рали "България"! За първи път в историята на най-престижното рали състезание у нас, на почетната стълбичка в Боровец, застанаха само от български участници.

Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Vivacom RT, Skoda Fabia S2000) се класираха на първото място и се завоюваха званието на първият български екипаж с две победи в историята на рали "България". Първият им успех беше през 2007, а сега дойде и втората им победа. 

Илиев и Янакиев спечелиха с 22,8 секунди преднина пред Петър Гьошев/Димитър Спасов (Prestige RT, Peugeot 207 S2000). Гьошев беше най-бързият пилот във втория ден на състезанието, но не успя да стопи аванса на Илиев, който успешно наложи контрол над хода на битката за първото място.

Трети останаха Крум Дончев/Петър Йорданов (Globul RT, Peugeot 207 S2000), които останаха на 1.01,6 минути от победителите. Дончев поддържаше 45 секунди разлика с водача преди последните две отсечки, но след това заложи на по-сигурното темпо до финала.

Четвърти в генералното класиране останаха полячите Мачей Ржежник/Премислав Мазур (Mitsubishi Lancer Evo X), които завършиха на 5.05,6 минути от Илиев и Янакиев.

Топ 6 на генералното класиране допълниха Антонин Тлустак/Ян Скалуд (Skoda Fabia S2000) и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Marina MS, Citroen C2 R2), съответно на 6.26,1 и 14.26,1 минути.

"Геа Офроуд 4х4" се разписа с първото място на Offroad & Fun 2012

Отборът на "Геа Офроуд 4х4" отмъкна най-големия приз в историята на клуба - първото място на Варна Offroad & Fun 2012! 

Морската столица беше домакин на състезанието от първия кръг от Националния ни офроуд шампионат, провело се в трите последователни дни на 24-ти, 25-ти и 26-ти май, тази година.

Екипът ни ликува за победата на Веселин Радев и Атанас Георгиев! Желаем им успех и много кураж в предстоящите кални битки!

Вижте и пълното класиране на отборите и състезателите, завършили Варна Offroad & Fun 2012:

Генерално класиране КЛАС "Т 1"

1. Веселин Радев и Атанас Георгиев - Mitsubishi Pajero - "Геа Офроуд 4х4" - 12:27:05
2. Орлин Алексиев и Александър Стоянов - Mitsubishi EVO - "4х4 Адвенчър" - 13:59:58
3. Ивайло Върбанов и Георги Антов - Mitsubishi Pajero - "София Офроуд Рейсинг" - 16:41:00

Генерално класиране КЛАС "Т 2"

1. Христо Калинков и Ясен Денев - Toyota Hilux - "АСК - Добрич" - 18:07:17
2. Галиан Господинов и Константин Кирилов - Nissan Patrol - "АСК - Добрич" 28:38:05
3. Лидия Коцева и Енчо Кръстанов - Mitsubishi EVO - "4х4 Адвенчър" 3:03:04 38:10:43

Генерално класиране КЛАС "ТРОФИ"

1. Ваню Иванов и Милен Бозуков - Nissan Patrol - АСК "Черно Море"
2. Петър Добрев и Благой Петров - MERCEDES G 300TDI - Варна
3. Веселин Петков и Борис Петков - Nissan Patrol - Варна

Генерално класиране КЛАС "MOTO"

1. Пламен Янков - BETA 525 - 4:16:20
2. Гълъбин Колев - BETA 450 - 4:36:18
3. Петьо Джартов - HONDA CRF450 - 6:10:17

Бургас офроуд 2011...или Баха Саксония на българска земя

На 26 и 27.11.2011 г. АСК "Геа офроуд 4х4" и "Вромос.ком" организираха състезание тип "рали рейд" за мотори, АТВ-та и автомобили 4х4. Състезанието беше разделено на два специални етапа през двата дни, като и двата старта и финала бяха на пясъчната кариера до гр. Българово, общ. Бургас.

Първи ден – специален етап 1 с дължина 105км. и навигиране по пътна книга. На старта се наредиха 10 мотора, 7 АТВ-та и 16 автомобила 4х4, разделени в 5 класа: клас "мотори", клас "АТВ", клас "мотори и АТВ-роуд бук", клас "Автомобили 4х4-Т2" и клас "Автомобили 4х4-Т1". Отлично подбраното трасе от организаторите, което преминаваше на територията на три Общини – Бургас, Айтос и Руен, предразположи пилотите да натискат газта до край.  "Профитата" изпитаха истинска наслада и максимум адреналин, а тези които участваха за пръв път в подобни състезания имаха малки затруднения с навигацията, но в крайна сметка успяха да завършят успешно етапа. Поради технически проблеми 3 автомобила не успяха да продължат в надпреварата през следващия ден. Етапните победители бяха:

Клас "Мотори": 109- Хранимир Атанасов – КТМ – 2:05:47

Клас "АТВ": 202- Димитър Милков – Кавазаки – 2:20:51

Клас "мотори и АТВ-роуд бук": 105 –Стоян Козаров – Поларис -  2:24:50

Клас "Автомобили 4х4 Т2": 303- Георги Янков/Илия Атанасов – 2:15:43

Клас "Автомобили 4х4 Т1": 316- Йосиф Лагадов/Пламен Николов – 2:09:51

Втори ден -  специален етап 2 – затворен кръг с дължина 15 км. Тук организаторите бяха подготвили най-голямата изненада за участниците и зрителите. Трасето преминаваше през дълги и стабилизирани отсечки, позволяващи развиването на високи скорости( пилота на екипаж  №309 с автомобил Лада Нива – Михаил Малчев , след финала сподели: "Аз карах с 80км/час, а те ме изпреварваха все едно, че бях спрял), след което се влизаше в действаща пясъчна кариера, където се редуваха стръмни спускания и изкачвания, бабуни, пясъчни дюни, остри завои, водни огледала и др. През 6-те обиколки, които направиха всички участници, зрителите се насладиха на майсторските им  умения и на високата проходимост на техните машини. Публиката не беше оставена нито минута да скучае, тъй като орга тима бяха подготвили още много зрелища: Биг фута на "Вромос" мина няколко пъти върху два автомобила, а след това същите бяха тотално смазани от работещите камиони в кариерата. Беше демонстрирано и изтегляне на автомобил от пропаст с лебедка. През втория етап най-бързи бяха:

Клас "Мотори": 101- Игор Косъров – Сузуки – 1:30:25

Клас "АТВ": 201- Васил Николов – Кавазаки – 1:42:11

Клас "мотори и АТВ-роуд бук": 111 – Димитър Боевски – КТМ -  1:24:34

Клас "Автомобили 4х4 Т2": 303- Георги Янков/Илия Атанасов – 1:39:14

Клас "Автомобили 4х4 Т1": 302- Константин Чолаков/Николай Грънчев – 1:27:58

Бургас офроуд 2011

На 26 и 27.11.2011 в гр. Бургас за втори път ще се проведе състезание по офроуд за мотори, АТВ-та и автомобили 4х4. Откриването и официалния старт ще се състоят на 26.11.2011 0т 09,00 ч. на паркинга на хипермаркет "Метро". Старта и финала на специалните етапи през двата състезателни дни ще бъдат на пясъчната кариера в гр. Българово. Награждаването на победителите ще бъде също на паркинга на хипермаркет "Метро" от 16,00 ч. на 27.11.2011г.

"Балкан офроуд маратон 2011"

Успешно завърши третото издание на "Балкан офроуд маратон 2011". Екипажите от нашя клуб се представиха както следва: 

Веселин Радев/ Атанас Георгиев - 3 място

Константин Чолаков/ Динко Динков - 6 място

Стефан Шопов/ Николай Грънчев - 8 място

Трудно се описва с думи такова 7 дневно преживяване. Една малка  част от изминатите 1200 км. маршрут България-Гърция-България можете да видитe на снимки в Галерия.

"Балкан офроуд маратон 2011"

Днес, 03.09.2011г., от СК"Геа офроуд 4х4" тръгнаха 3 екипажа за участие в едно от най-вълнуващите състезания "Балкан офроуд маратон 2011". Членове на клуба и приятели се събраха на нашия автосервиза в с.Черни връх, за да изпратим 1. Веселин Радев/ Атанас Георгиев - Мицубиши Паджеро; 2. Стефан Шопов - Мицубиши Паджеро; 3. Константин Чолаков - Мицубиши Еволюшън. Пожелаваме на нашите състезатели много незабравими емоции, спортен дух и късмет в надпреварата десетките български и чужди участници.

"Емине – Ком 2011г."

След многобройни обсъждания във форум на offroad-Bulgaria.com за организиране на по-дълго пътешествие, в нашия клуб “ГЕА Офроуд 4х4” твърдо решихме да осъществим тази мечта на много от почитателите на офроуда в България. Организирахме пътешествие от нос Емине до връх Ком със старт на 31.07.2011г. по следите на експедиция от 2005г., но в обратна посока.

Днес, 31.07.2011г., в 09.30 часа стартира експедиция “Емине – Ком 2011г.”. От нос Емине тръгнаха 15 джипа към първия етап Емине – Върбица – 120км. Още 4 екипа офроудъри се присъединиха по пътя, а на Върбица очакваме други.

Нашия клуб изпрати 4 джипа с пожелания за безаварийно пътуване, хубаво време и весело настроение.

Очаквайте още информация и снимков материал.

"Баха 550 4х4" - България

От 17 до 19.06.2011 в гр. Дупница се проведе втория кръг от републиканския шампионат по офроуд на България - "Баха 550 4х4". Нашия екипаж Веселин Радев/Атанас Георгиев с Митсубиши Паджеро преминаха през всичките 550 км и бяха един от малкото отбори, които видяха финалния флаг на последния етап. Технически проблеми по колата не им дадоха възможност да се преборят за 3-то място с Руслан Трифонов/Руси Русев с Рейндж Ровър и останаха 4-ти в генералното класиране. На 1-во и 2-ро място съответно се класираха Ивайло Маринов/Георги Антов с Митсубиши и Траян Траянов/Истилиян Маринков с Тойота.

Рали Албена 2011 – 6-8 май 2011

Отборът на "Геа офроуд 4х4" с екипаж Веселин Радев/ Атанас Георгиев участва в първия кръг от републиканския шампионат по офроуд "Рали Албена 2011" - 6-8 май . Техническите проблеми по състезателния им автомобил Митсубиши Паджеро от завършилото преди 2 седмици състезание в Германия не им позволиха да участват с него във Варна. Наложи се да заминат с резервния вариант - Ленд Ровър Дефендър. Въпреки това те отново показаха класа - бориха се докрай, успешно финишираха и през трите състезателни дни с изминати общо 700 км. и в крайна сметка заеха 6 място в генералното класиране, изпреварвайки много от фаворитите.

"БАХА САКСОНИЯ 2011" - ГЕРМАНИЯ - 22-24 АПРИЛ 2011

Ето вече можем с вълнение да разкажем за незабравимото преживяване на едно от най-големите европейски офроуд състезания - "Баха Саксония", Германия. Ние отидохме, видяхме и участвахме.
Състезанието се проведе на работеща кариера - 80% от трасето беше основно пясък. Всеки етап се състоеше от 6 обиколки по 37 км. - 220 км. на ден.
Трите отбора от България успяхме да завършим етапа от първия ден успешно, въпреки трудното трасе - адски много прах, който правеше почти невъзможно изпреварването, а и големите камиони допълнително изораха пясъчните пътища, благодарение на което скъсахме заден амортисьор и последните две обиколки намалихме доста темпото.
Класирането от първия ден:
- при моторите: Цветомир Иванчев - 12 място
- при АТВ: Стоян Казаров - 6 място
- при автомобили 4х4: Веселин Радев/ Атанас Георгиев - 15 място

Втория ден не беше добър за екипажите от българския отбор. Цветомир Иванчев отново кара страхотно - беше с най-добро време на всяка обиколка, но скъса жило на газта след третата и приключи състезанието. Ние също раздавахме газ до край, но колата ни предаде - първо изтърваха задните амортисьори, а в края на последната обиколка изпуши съединителя - състезанието за нас приключи. Най-голямото нещастие сполетя Стоян Козаров - мотор го удря и събаря на земята, а върху крака му минава друг моторист. Кракът му е счупен на три места. Налагат се две операции, които ще му бъдат направени в Германия. Пожелаваме му лечението да е успешно и да се възстанови бързо.
В крайното класиране от 95 участници с автомобили 4х4 нашият отбор е на 31 място.

Толкова за фактологичната част, а за емоционалната мога да кажа - беше страхотно. За първи път почувствах духа на "голямото"състезание и борбата за победа. Всички се бориха докрай, искаха да стигнат до финала и да бъдат на челно място. Това си личеше най-много когато изкарваха резултатите на таблото и повечето си тръгваха със сълзи на очи. Невероятно преживяване беше и да се надпреварваш с големите камиони - когато си близо до тях земята буквално се тресе. Това ни караше да натискаме газта докрай, защото изпреварването от такова чудовище е кошмарно.
Приятели, за нас в пълна сила важеше мотото на Тиери Сабен, създател на рали "Дакар": "Предизвикателство за тези, които се включат. Мечта за онези, които не го направят." Пожелаваме на всички, които мечтаят да участват на такова офроуд състезание, да го направят.

ОФРОУД СЪБОР - 01.05.2011 - кв. Долно Езерово, Бургас

На 01.05.2011г. Териториална Дирекция - кв. Долно Езерово, община Бургас заедно със СК "Геа офроуд 4х4" - Бургас, организират послучай празника на квартала - ОФРОУД СЪБОР за автомобили 4х4, почитатели и състезатели на автомобилния спорт в България.

Мястото на събитието ще бъде в кв. Долно Езерово, местността "Герена", до складова база "Деспред".

СЪБОРА ще протече в два етапа:

Етап 1: Изложение на офроуд автомобили 4х4.

Етап 2: Технически изпитания на автомобилите 4х4 в състезателни условия.

По-късно ще бъде публикуван и регламента за участие.

Откриване на сезон Трявна 2011

В провелото се на 19-20.03.2011 година състезание "Откриване офроуд сезон 2011" - гр. Трявна, СК "Геа Офроуд 4х4" участва с 3 екипа в клас Т2:

№ 45 Веселин Радев, Атанас Георгиев - Ленд Роувър Дефендър

№ 61 Константин Чолаков, Жечко Делев - УАЗ

№ 77 Ончо Ончев, Георги Калудов - Сузуки Витара

В първия ден от надпреварата Веселин Радев и Атанас Георгиев безапелационно заеха първото място след оспорвана борба с 52 eкипажа. Ончо Ончев и Георги Калудов се класираха на 8-мо място, което за тях е голям успех, тъй като участваха за пръв път в подобна проява. За съжаление № 61 Константин Чолаков и Жечко Делев не можаха да завършат поради технически причини.

В крайното генерално класиране от двата дни № 45 Веселин Радев и Атанас Георгиев останаха на II място - счупена кормилна щанга не им позволи да финишират втория ден и да вземат точка, която да ги качи на най-високото стъпало от почетната стълбичка.

№ 77 Ончо Ончев и Георги Калудов се бориха докрай и се задържаха на 8-мо място и в генералното класиране.